Wat is Matrix Reimprinting?

Matrix Reimprinting is ontstaan vanuit EFT maar gaat een stap verder. Matrix Reimprinting combineert EFT met ‘inner child work’ en de meest recente inzichten uit traumaonderzoek en epigenetica. Het is een milde en unieke werkvorm voor diepgaand traumawerk. De methode stelt je in staat rond vroege trauma’s te werken, zelfs prenataal.

In dit werk stapt je als cliënt onder begeleiding van je behandelaar en met de nodige bescherming binnen in een traumatiserende herinnering. Daar pas jij EFT toe op het getraumatiseerde kinddeel. Dit energetische werk leidt binnen enkele minuten tot ontspanning van het getraumatiseerde deel. Zowel jij als de therapeut ervaren een ontlading van o.a. angsten, paniek, eenzaamheid, woede, machteloosheid…

Aansluitend worden hulpbronnen aangeboden die er in realiteit niet waren (knuffel van een liefdevolle mama, een begripsvolle juf, een sterke brandweerman, een nieuw inzicht, politie, etc). De beangstigende beelden zelf worden hierdoor letterlijk getransformeerd naar geruststellende situaties en dat ervaar je zelf ook meteen.

Dit proces stelt je als cliënt in staat om de – meestal onbewuste – beperkende overtuigingen die op dat moment zijn ontstaan (vb. ik ben niet slim genoeg, de wereld is niet veilig, mannen zijn gevaarlijk, ik ben niet goed genoeg, …) los te laten.

Na afloop van de sessie krijg je ‘huiswerk’ mee: je gaat de getransformeerde beelden gedurende 3 weken dagelijks ‘reimprinten’ zodat je brein deze positieve beelden als nieuwe realiteit gaat ervaren. Dit gebeurt moeiteloos door de plasticiteit van ons brein. Dit proces is duidelijk voelbaar in je hele lichaam en is heel aangenaam om te doen.

Het uiteindelijke doel van Matrix Reimprinting is het loslaten van beperkende overtuigingen op neurologisch niveau.

Ben je geïnteresseerd om Matrix Reimprinting te ervaren onder de vorm van een sessie of langer traject, contacteer dan Anna Legein: 0475/316262. Wil je als professional deze techniek aanleren, bezoek dan de opleidingen van Tapping Instituut.

Matrix Reimprinting is in 15 jaar tijd uitgegroeid tot een bijzonder krachtige techniek, toegespitst op het transformeren van specifieke problemen zoals trauma (oa geboorte- en intra-uterien trauma), angsten, fobieën, allergieën, verslavingen, etc. Vooral in de Engelstalige wereld verspreidt deze werkwijze zich als een lopend vuurtje.

In Vlaanderen vind je momenteel nog maar een handvol therapeuten die met deze techniek werken.

​De Brit Karl Dawson – een van de 29 EFT Masters – is de grondlegger van Matrix Reimprinting. In zijn laatste boek kadert hij deze vernieuwende methode binnen de epigenetica, het traumaonderzoek, quantumfysica en het werk rond beperkende overtuigingen.

 

Matrix Reimprinting kreeg als toepasselijke ondertitel ‘Transform your beliefs, transform your life’. De traumatiserende herinnering zelf wordt letterlijk getransformeerd!

Pin It on Pinterest