FAQ

Hoeveel kost een behandeling?

Een sessie kost 80 euro (incl. BTW).

Annulatie

Het kan gebeuren dat je een sessie moet annuleren. Hiervoor heb ik alle begrip – er kan van alles gebeuren.

Maar ik vraag je wel dit minstens 24 uur op voorhand door te geven. Op die manier zit ik niet te wachten op je én kan ik een cliënt van mijn wachtlijst de gelegenheid bieden om te komen. Indien je niet 24 uur op voorhand afbelt, zie ik mij genoodzaakt om 40 € aan te rekenen.

Dank voor uw begrip!

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dat is heel wisselend en afhankelijk van je hulpvraag. In sommige gevallen is 1 sessie voldoende (vb. bij angst voor een operatie). Bij een meer uitgebreide problematiek, zijn er meer sessies nodig (vb. bij verwerking van een zwaar ongeluk).

Heel wat problemen zijn met een drietal sessies op te lossen, maar bij de verwerking van diepgewortelde angsten, fobieën of trauma’s gaan we soms een traject van 15 sessies. In principe ervaar je vanaf de eerste behandeling veranderingen.

Het is soms moeilijk om van te voren aan te geven hoe lang we samen onderweg zullen zijn. Maar hierover blijven we in dialoog en jij beslist!

Hoe voel ik me na een behandeling?

Over het algemeen ervaren de meeste mensen een diepe ontspanning na een sessie. Er is meer inzicht en bewustzijn rond het probleem.

Op emotioneel vlak voelt het probleem waarvoor je kwam meestal minder groot en dominant. Sommige emoties (woede, verdriet) blijken sterk verminderd of verdwenen. Je kunt over het algemeen met meer innerlijke rust, bewustzijn en afstand kijken naar je leven en daardoor anders omgaan met het probleem waarvoor je kwam.

Fysiek ervaar je soms grote veranderingen zoals bijv de knoop in je maag die is verdwenen, de druk op je schouders die sterk is verminderd, de krop in je keel die weg is, etc

Heel wat cliënten ervaren de uren of dagen na een behandeling een intense vermoeidheid en soms ook wat hoofdpijn. Er is intens gewerkt en je lichaam heeft rust nodig. Drink voldoende water, eet licht en gezond, ga eventueel nog even rustig wandelen, neem een lekker bad, kruip op tijd in bed, etc. Anderen komen dan weer heel energiek en doelgericht uit een sessie. Dit hangt af van de persoon, het onderwerp van de sessie en de technieken die ik heb gebruikt. Ik kan het niet van tevoren voorspellen.

Het is daarom fijn als je na de behandeling niet direct terug volop in de drukte van alledag moet stappen. Gun jezelf even de tijd zodat dingen op hun plaats kunnen krijgen.

Kan ik deze therapievorm combineren met andere?
Ja, absoluut. Ik werk graag en regelmatig samen met anderen, zoals een osteopaat, coach of psycholoog. Vaak ook op doorverwijzing van een dokter, psycholoog of kinesitherapeut. In die gevallen bezorg ik de doorverwijzer op regelmatige tijdstippen een verslag van onze vorderingen.
Houd ik mijn kleren aan tijdens de sessie?

Mijn behandelingen verlopen gekleed. Je trekt daarom best kleren aan die gemakkelijk zitten (vb best geen smalle strakke rok). Sommige mensen koelen wat af tijdens de behandeling. Daarom heb ik hier lekkere knusse dekentjes liggen.

Is er terugbetaling mogelijk?

Ik ben ook kinesitherapeute. Wanneer je een doktersvoorschrift hebt wordt kinesitherapie gedeeltelijke terugbetaald door je ziekenfonds.

Pin It on Pinterest