Wat is Kinesiologie?

Kinesiologie is een zorgzame en veilige methode voor het behandelen van stress, emotionele en fysieke problemen. Het is ook een verhelderende aanpak die je kan begeleiden tijdens veranderingen in je leven.

Als kinesiologe werk ik op je lichaam. Een leven lang slaat je lichaam immers ervaringen, emoties en overlevingspatronen op. Alhoewel we ons hiervan meestal niet bewust zijn, bepalen ze voor een groot deel hoe we reageren in ons dagelijks leven. Vaak beperken ze ons of staan ze onze ontwikkeling in de weg. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de schrik om een relatie aan te gaan, doordat een van je ouders respectloos met jou omging. Niet opgeruimde blokkades zijn bovendien enorme energievreters.

In feite ‘weten’ onze lichaamscellen meer dan ons bewuste brein. Via specifieke spiertesten communiceer ik met je lichaam. Spiertesten vormen een simpel en efficiënt biofeedback systeem. Als cliënt voel je niet meer dan een lichte druk thv je pols en verschillende (acupunctuur)punten die zachtjes worden aangeraakt. Aan de hand van je lichaamsreacties heb ik toegang tot informatie betreffende jouw hulpvraag. Bijv: is er een link met een orgaan? met een meridiaan? met het immuunsysteem? zijn er sabotagemechanismen aan de orde? speelt er onderliggend een emotioneel probleem en zo ja om welke emoties gaat het? etc

In feite onderzoek ik via de kinesiologie op welk niveau je lichaam stress vasthoudt en hoe we best toegang vinden tot dat probleem. Nadat de bron van de stress is geïdentificeerd, gebruik ik spiertesten om verder uit te zoeken welke techniek het meest geschikt is voor het corrigeren van die disbalans.

ook kinesiologie is ontstaan vanuit een ontmoeting van Oost en West. De Westerse wetenschappelijke visie biedt inzicht in de fysiologie, neurofysiologie, immunologie, anatomie, psychologie, etc. De Oosterse energetische benadering biedt kennis over meridianen, chakra’s, Tibetaanse achten, etc. Ze vormen samen een rijk en coherent werkkader.

Een leven lang slaat je lichaam ervaringen, emoties, overlevings-patronen en overtuigingen op. Ze bepalen voor een groot deel hoe we reageren in ons dagelijks leven. Meestal zijn we ons hiervan niet bewust.

Pin It on Pinterest