Wat is Matrix Reimprinting?

Matrix Reimprinting combineert EFT met ‘inner child work’ en de meest recente inzichten uit traumaonderzoek en de epigenetica.

In dit werk stapt de cliënt onder begeleiding van de behandelaar en met de nodige bescherming binnen in een traumatiserende herinnering. Daar past hij EFT toe op het getraumatiseerde kinddeel. Dit energetische werk leidt binnen enkele minuten tot ontspanning van het getraumatiseerde deel.

Aansluitend worden hulpbronnen binnen gebracht die er in realiteit niet waren (knuffel van een liefdevolle mama, een begripsvolle juf, een sterke brandweerman, een nieuw inzicht, politie, etc). We transformeren dus de herinnering en bevrijden de cliënt zodoende van zware gebeurtenissen uit het verleden… Dit stelt de cliënt in staat om de beperkende overtuigingen die op dat moment werden gemaakt (vb. ik ben niet slim genoeg, mannen zijn onveilig, etc) los te laten en verder te gaan met zijn leven.

Deze methode is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een bijzonder krachtige techniek, toegespitst op het transformeren van specifieke problemen zoals trauma (oa geboorte- en intra-uterien trauma), angsten, fobieën, allergieën, verslavingen, etc. Vooral in de Engelstalige landen groeit Matrix Reimprinting als een lopend vuurtje.

​De Brit Karl Dawson – een van de 29 EFT Masters – is de grondlegger van Matrix Reimprinting. In zijn laatste boek kadert hij deze vernieuwende methode binnen de epigenetica, het werk rond beperkende overtuigingen en het traumaonderzoek. Aanrader!

Matrix Reimprinting kreeg als toepasselijke ondertitel ‘Transform your beliefs, transform your life’. De traumatiserende herinnering zelf wordt letterlijk getransformeerd!

Pin It on Pinterest