Woedeaanvallen

Idris is een kereltje van 7. Hij heeft de laatste weken last van woede uitbarstingen. Ze wisselen af met periodes van aanhankelijk, constructief en fijn gedrag. Die woede uitbarstingen blijken niet ongewoon voor hem, maar de huidige hevigheid en frequentie ervan wel

Het is duidelijk dat Idris niet direct zin heeft in deze sessie, maar hij wil wel af van die boosheid waarmee hij zoveel kinderen en volwassenen tegen zich keert.

Aan de hand van de spiertesten blijkt een onevenwicht in de leverenergie. Dit is een stuwende, gerichte oerkracht, die zijn expressie moet kunnen vinden. Als deze drang wordt onderdrukt kan hij zich erg destructief tonen in de zin van woede aanvallen.

Ik vraag Idris wanneer hij erg kwaad wordt.

“die boosheid komt eruit op momenten dat ik het niet wil. Ik voel het dan kriebelen in mijn buik en dan krijg ik een warm hoofd en soms hoofdpijn. Wat me echt boos maakt is als Kobe (zijn oudere broer) me pest. Dan kan ik het echt niet tegenhouden.” Ik vraag hem om zich helemaal in te leven in zo’n moment. Op die manier wordt de hele woedereactie geactiveerd in zijn lijfje. Aan de hand van de spiertesten kan ik nu relevante informatie zoeken en in verband brengen. Er komt heel wat nuttige informatie aan de oppervlakte die de mama ook kan plaatsen. adhv specifieke technieken werk ik in op de energiestromen in zijn lichaam.

Als correctie op alles wat geactiveerd is, geven de spiertesten aan dat er aan de voeten gewerkt moet worden. Ik geef hem een korte, intense voetmassage, waarin ik verschillende acupunctuurpunten gebruik.

Ondertussen is Idris in slaap gevallen. bij het wakker worden voelt zich rustig en toont zich erg zacht.

De mama raad ik aan om op zoek te gaan naar manieren waarop hij deze energie veilig en goed kan leren kanaliseren, bijv drummen, gevechtsport, etc. ook geef ik aan gepaste Bach Bloesems mee. We hebben rond dit thema nog een tweede keer gewerkt.

Idris heeft ondertussen (9 maanden later) nauwelijks nog last van woedeaanvallen. Hij is fervent bezig met Jiu-Jitsu, en speelt dagelijks op de nieuwe trampolino in de tuin. Ik heb hem in de tweede sessie ook EFT aangeleerd, wat hij volgens zijn mama gebruikt als hij in een lastige situatie zit zoals bijv treiteren op school. Zowel de juf als ouders en familie spreken over een grote verandering.

Pin It on Pinterest