Post-trauma

Luc is 27 als hij een ernstig auto-ongeluk veroorzaakt. Zelf komt hij ongedeerd uit het accident, maar zijn partner ondergaat blijvend letsel. Sinds die dag is hij extreem gespannen en angstig in het verkeer en rijdt met verkrampte armen.

In eerste instantie werken we met de schuldgevoelens die Luc voelt naar zijn partner toe. Het is voor hem moeilijk te aanvaarden dat zij nog dagelijks last en pijn heeft door zijn toedoen. Hij wil in die zin het ongeluk ook niet vergeten, omdat hij zelf een stuk van het leed wilt blijven dragen. Deze situatie werkt verlammend op de relatie.

Adhv de acupunctuurpunten werken we in op de gevoelens van schuld en spijt die naar boven komen wanneer hij terugdenkt aan het ongeluk en de jaren erna. We werken ook met de woede die opkomt. Naar het einde van de sessie toe geeft hij aan dat de intensiteit van de gevoelens sterk gezakt zijn. Hij voelt zich een stuk lichter en voelt dat er ruimte komt voor aanvaarding.

Bij de tweede sessie blijken de schuldgevoelens nog steeds sterk verminderd; hij heeft er nog nauwelijks last van. We werken deze keer rond de sterke spanningen die Luc ervaart thv zijn hart, schouders en armen. In een visualisatie doorlopen we het moment van het ongeluk waarin hij besefte dat hij alle controle kwijt raakte over zijn stuur. We doorlopen de paniek, het vastknijpen van het stuur, de geluiden, de beelden en het gevoel van de slingerende wagen, terwijl ik op de verschillende acupunctuurpunten tik.

Na deze tweede sessie ervaart hij voor het eerst in 3 jaar dat hij zijn schouders en armen kan ontspannen en pijnloos kan bewegen. Hij voelt meer ruimte rond zijn hart. De kramp is verdwenen en hij kan zijn stuur rustiger vasthouden.

Pin It on Pinterest