Keizersnede

Petra bevalt over 2 dagen met een keizersnede van haar tweede kindje. Haar eerste kindje werd onverwacht met een keizersnede geboren. Deze spoedoperatie verliep moeizaam en pijnlijk doordat de verdoving niet goed werkte. Petra houdt aan die dag intense angstgevoelens over

Tijdens de sessie wordt duidelijk dat haar ademhaling stokt en haar lichaam verkrampt wanneer ze zich weer inleeft in de herinneringen. Hierdoor voelt ze zich erg onrustig voor de komende operatie.

We werken met EFT op de verschillende herinneringen aan haar eerste bevalling: de dokter die vertelt dat er een keizersnede nodig zal zijn, in de lift naar de operatie-unit worden gereden (Petra heeft claustrofobie!), het binnenrijden in de kille operatiezaal, het gevoel van verlies van controle over wat er met haar lichaam gebeurt, de pijn tijdens de operatie, etc.

Na de sessie kan ze naar die herinneringen kijken zonder angstige gevoelens. Haar ademhaling is rustig en haar lichaam ontspannen. Ze voelt zich rustig bij het idee aan de komende operatie en zelfs dankbaar. Ik leer haar en haar man een basismethode EFT, waardoor ze een eventueel opkomende angst binnen een paar minuten kunnen tot rust brengen.

Kaartje achteraf: de mama was voor en tijdens de operatie rustig. Alles is prima verlopen.

Pin It on Pinterest