Opleiding Matrix Reimprinting

Wat is Matrix Reimprinting?

Matrix Reimprinting is ontstaan vanuit EFT (Emotional Freedom Techniques), maar gaat een stap verder. Je combineert de kracht en diepgang van EFT met ‘inner child work’. Bij deze methode stap je als het ware binnen in de ruimte van de traumatiserende herinnering. Daar behandel je het getraumatiseerde kind met EFT: je ontlaadt hierdoor oa angsten, paniek, eenzaamheid, woede en machteloosheid.

Daarnaast bied je de hulpbronnen aan die het kind op dat moment had willen hebben: mama, een troostende arm rond zijn schouders, politie, een nieuw inzicht, een begripvolle juf, geborgenheid, zicht op een goede afloop, enz). De herinnering zelf wordt hierdoor letterlijk getransformeerd en als zodanig ervaren. De cliënt kan daardoor de beperkende overtuigingen die toen zijn ontstaan, loslaten. (bijv. de wereld is niet veilig, mannen zijn gevaarlijk, ik ben niet goed genoeg, …).

Dat is het uiteindelijke doel van Matrix Reimprinting: beperkende overtuigingen loslaten.

Voor wie?

Matrix Reimprinting is een specialisatierichting na het afronden van EFT module 2. Het is een milde en unieke werkvorm voor diepgaand traumawerk. De methode stelt je in staat rond vroege trauma’s te werken, zelfs prenataal. Mooi aan het Matrix werk is dat het je ook in staat stelt een positieve ontwikkeling te projecteren op de toekomst (Future Imprinting). In die zin is het ook een sterk coachende techniek. ‘Matrix Reimprinting transformeert trauma naar het licht’. Voel je je hierdoor aangesproken, dan is Matrix Reimprinting echt iets voor jou.

Ervaring

Ik heb Matrix Reimprinting 7 jaar geleden leren kennen en het heeft me niet meer los gelaten… Ik werk er in mijn praktijk dagelijks mee en nog steeds blijven de resultaten me verbazen en ontroeren. Ondertussen ben ik door Karl Dawson, de grondlegger van Matrix Reimprinting, opgeleid tot Master Trainer voor België. Sinds 2018 bied ik in Antwerpen verschillende cursussen aan. Het is mijn verlangen om in Vlaanderen een stevig netwerk van goed opgeleide Matrix Reimprinters practitioners te creëren.

Cursussen

MR – Basis: 2 dagen

MR – Specifieke topics: 2 dagen

MR – Van conceptie tot bevalling (incl. Womb twin survivors): 2 dagen

Inhoud cursussen

Matrix Reimprinting BASIS

We landen in de wereld van Matrix Reimprinting met o.a.:

 • wat is de Matrix?
 • Wat is de Echo?
 • De energetische structuur van het universum
 • Morfische velden
 • Body-mind: verbindt gedachte, overtuiging en biologie
 • Stress, trauma en ziekte
 • Van EFT naar Matrix Reimprinting
 • De 4 principes van Matrix Reimprinting

En we oefenen veel.

Matrix Reimprinting SPECIFIEKE TOPICS

We passen Matrix Reimprinting toe op specifieke onderwerpen, oa:

 • kernthema opsporen in de Matrix
 • Pijn behandelen in de Matrix
 • Matrix allergie Reimprinting
 • Emotioneel, fysiek en sexueel misbruik
 • Stress, angsten en depressie
 • Surrogaat werken
 • Werken in de Future Matrix

en veel oefenen.

Matrix Reimprinting VAN CONCEPTIE TOT BEVALLING

Matrix Reimprinting wordt ook gebruikt voor de periode tussen conceptie en bevalling. Een periode waarin het mensje in wording goed beschermd lijkt, maar in de realiteit alles meemaakt wat er gebeurt bij mama en in haar directe omgeving (ontslag, echtscheiding, angsten, overval, oorlog, overlijden). Zoals we zullen zien is dit een relatief kwetsbare periode met een verhoogde kans op trauma en daaruit voortvloeiende beperkende overtuigingen.Een terrein met enorme mogelijkheden tot heling dmv Matrix Reimpinting.

We besteden ook ruime aandacht aan het onderwerp van de ‘Womb Twin survivor’. 10 van de 100 zwangerschappen begint als een meerlingzwangerschap. Nochtans wordt er maar 1 op 100 meerlingen geboren! In de overige gevallen overlijdt 1 van de embryo’s meestal vroeg in de zwangerschap. ‘Vanishing twin’ of ‘Womb Twin survivor‘ heet dit fenomeen.

Het overlijden van een tweelingzusje of -broertje wordt door de overlevende eenling – hoe jong ook – onbewust meestal als bijzonder traumatisch ervaren. In het latere leven leidt dit vaak tot specifieke symptomen en pathologie. Door de hoge incidentie wordt er steeds meer onderzoek rond gedaan. Matrix Reimprinting leent zich bij uitstek voor dit traumawerk.

Nu met KMO-Portefeuille!

Data 2020:

Matrix Reimprinting: Basis

MR Basis:

vrij 6 & zat 7 maart ’20 of

vrij 25 & zat 26 sept ’20

MR van conceptie tot bevalling:

vrij 29 & zat 30 mei ’20

Uren: 9.30 – 17.30

Lesgever: Anna Legein

Locatie: Van Schoonbekestraat 115, 2018 Antwerpen.

Max 12 personen

Kosten: 300 € (excl. 21% BTW). De prijs is inclusief hand-out, studiemateriaal, drank & versnaperingen.

Inschrijven Matrix Reimprinting

Pin It on Pinterest